Nagyvilág

Magyar származású futurológus is amerikai elnök lenne

Zoltan Istvan célja nem a politikai hatalom megszerzése, hanem a transzhumanizmus eszméjének beemelése a közbeszédbe – írja a 444.hu.

Zoltan Istvan az alapítója a tavaly év végén bejegyzett Transzhumanista Pártnak, ami az emberi faj fejlődését elősegítő tudományos-technológiai újítások fontosságát hirdeti programjában – adta hírül a 444.hu. A cél a jelenlegitől radikálisan eltérő, technológiailag jóval fejlettebb és belakottabb világ megalkotása, egyben az emberi faj technológiai alapokon álló újradefiniálása.

Zoltan Istvan a legismertebb transzhumanista szerző az Egyesült Államokban, az amerikai elnökválasztáson való indulását és programját a Huffington Post oldalain jelentette be. Eszerint politikai mozgalmának hármas célja van. Egyrészt minden tőlük telhetőt meg kívánnak tenni, hogy az ország tudósai és mérnökei minden erőforráshoz hozzájussanak és kitolják a várható élettartamot 15-20 évvel, másrészt olyan kulturális légkört teremtenének, ami támogatja a nemzet és az emberi faj érdekeinek legtöbbet segítő radikális tudományos és technológiai megoldások létrehozását.

Céljuk továbbá olyan nemzeti és globális programok létrehozása, melyek megvédik az embereket az ártó technológiáktól és minden olyan veszélyforrástól, mellyel szembekerülhet az emberiség a transzhumanista korszakba érve – írják.

Zoltan Istvan tudja: reális esélye nincsen az elnökségre, indulására inkább egy folyamat kezdeteként tekint, a transzhumanistáknak el kell kezdeniük beleszólni a politikába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik