Nagyvilág

Ezért mutogatta a testét Putyinnak

Putyinnak semmi keresnivalója a civilizált világban - mondja az a Femen-aktivista, aki az orosz elnök budapesti látogatásakor meztelen testrészeit mutogatta.

“Magyarországnak pedig nagyon nem kellene vele barátkoznia, sőt inkább nagyon is óvatosan kellene hozzá viszonyulnotok. Példát kellene vennetek a saját és a szomszédos államok múltjából” – nyilatkozta a Globoportnak Jana Zsdanova. Ő volt az, aki a Parlamentnél a Putyinra várakozó újságírók között levette a felsőjét, majd felhúzta a szoknyáját, ami alatt nem viselt bugyit. Szoknyája belső felére a „Putin go home” (Putyin, haza) szöveg volt írva, egy nyíl pedig a nő lába közé mutatott.

Zsdanova az említett példálozással Ukrajnát emílti; az ország sokáig Moszkva barátja volt, most meg háborúzik az oroszokkal. A meztelenkedő akciókról azt gondolja, hogy olyankor szabadságto érez, mert valami helyes dolgot csinál. “Mi a szexualitásunkat eszközként használjuk. Sok mással is próbáltuk kifejezni a véleményünket, de arra jutottunk, hogy ez a leghatékonyabb módszer, ez egy másik szinten hat. Erre nem lehet nem odafigyelni” – magyarázza.

Arra a kérdésre, hogy mit szólt a családja a budapesti akciójához, a Femen-aktivista elmondja, hogy az édesanyja kiborult, az öccse pedig azt írta neki, hogy szégyellje magát. Egyedül a nagymamaája mondta azt, hogy ez az ő feladata.

Meztelenkedő Femen-aktivista nem először lepte meg Vlagyimir Putyint: Hannoverben egy nemzetközi vásáron egészen közel szaladtak meztelenül az orosz elnökhöz és Angela Merkel német kancellárhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik