Nagyvilág

Nyemcov-gyilkosság: csak gyanúsítottak vannak

alekszander bortnyikov (alekszander bortnyikov)
alekszander bortnyikov (alekszander bortnyikov)

Az orosz pénzügyminisztérium biztonsági cégének autóját is keresik a nyomozók.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetője, Alekszander Bortnyikov szerdán bejelentette, hogy vannak gyanúsítottak a pénteki Nyemcov-gyilkosság ügyében – számolt be az orosz állami TASZSZ hírügynökség. „Gyanúsítottak mindig vannak” – tette hozzá sejtelmesen Bortnyikov. Borisz Nyemcov ellenzéki vezetőt Moszkvában a nyílt utcán lőtték agyon. A hatóságok több lehetőséget is vizsgálnak, ezek közt azt, hogy bérgyilkos tette-e el láb alól a politikust.

A gyilkossággal összefüggésben keresnek egy autót, amit a Pénzügyminisztériummal hoztak összefüggésbe. A tárcától közölték: a jármű nem hozzájuk, hanem egy biztonsági céghez tartozik, amely a minisztériumnak nyújt szolgáltatásokat. Megjegyezték, hogy amikor az autó átment a hídon, ahol a gyilkosság történt, már ott voltak a helyszínen a rendőrök.

Az orosz igazságszolgáltatásnak a legkomolyabb figyelmet kell fordítania a nagy vihart kavaró bűncselekményekre, beleértve a politikai indíttatásúakat is – ezt maga Putyin elnök mondta szerdán Moszkvában. „Végre meg kell szabadítani Oroszországot a szégyentől és az olyan tragédiáktól, mint amilyet nemrég éltünk át, például Borisz Nyemcovnak a főváros kellős közepén végrehajtott vakmerő meggyilkolására gondolok” – fejtegette az államfő.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik