Nagyvilág

Négy magyar áldozata van az ukrajnai harcoknak

tóth sándor (tóth sándor)
tóth sándor (tóth sándor)

A beregszászi Tóth Sándor a debalcevei kivonulás során vesztette életét.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere szerdán jelentette be, hogy az ukrán vezérkar halottá nyilvánította a 45 éves Tóth Sándort, akit tavaly augusztusban mozgósítottak és egy páncélozott csapatszállító jármű parancsnokaként szolgált a hadseregben – írja az Origo.

Bajtársai elmondása szerint Tóth a debalcevei hadszíntérről való kivonulás során kapott halálos sebet, a nyakán találták el. A folyamatos zárótűz miatt társai nem tudták magukkal vinni, később pedig már nem találták meg.

 naidy.org.ua

Egy héten át nem adott életjelt magáról és foglyul ejtéséről sem érkezett értesítés. Sebesülésének jellegéből és a szemtanúk elmondásából a hadsereg hivatalosan halottá nyilvánította, bár az eltűnt ukrán katonák felkutatásáért ügyködő Fekete Tulipán nevű humanitárius misszió honlapján még mindig az eltűntek közt szerepel.

Tóth Sándor a tavaly március óta Kelet-Ukrajnában zajló hadműveletek negyedik magyar áldozata. A szintén beregszászi Popovics Roland tavaly júniusban halt meg, Timoscsuk Mihály augusztusban, a 37 éves nagyszőlősi Kovács Béla pedig egy hónappal ezelőtt esett el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik