Nagyvilág

Orosz támadástól tart a NATO

adrian bradshaw (nato, főparancsnok-helyettes,)
adrian bradshaw (nato, főparancsnok-helyettes,)

Végveszélyt jelenthet Oroszország – figyelmeztet a nyugati katonai szövetség európai főparancsnok-helyettese.

Adrian Bradshaw, a NATO szövetséges erőinek európai főparancsnok-helyettese a kelet-ukrajnai konfliktus fényében arra figyelmeztetett, hogy Oroszország a katonai szövetséghez tartozó területeket szerezhet meg, és ezáltal végveszélyt jelenthet – írja az MTI.

Adrian Bradshaw az ukrán válsággal kapcsolatban azt mondta, Kelet-Ukrajnában orosz katonák állomásoznak és ez veszélyes helyzetet idézett elő.

“Oroszország azt hiheti, hogy hatalmas hadászati erőit, amelyeket rövid idő alatt mozgósítani tudott, a jövőben is használni tudja, nemcsak a megfélemlítésre és a kényszerítésre, hanem arra is, hogy a NATO-hoz tartozó területeket hódítson meg” – figyelmeztetett a főparancsnok-helyettes a londoni Royal United Services Institute kutatóintézetben mondott beszédében.

Oroszország tagadja, hogy katonákkal segítené a Moszkva-barát kelet-ukrajnai szakadárokat.
Nemrég Anders Fogh Rasmussen, a NATO előző főtitkára a The Daily Telegraph című brit lapnak azt mondta, Oroszország minden további nélkül bemasírozhat a balti államokba, hogy tesztelje a katonai szövetség reagálóképességét.

Michael Fallon brit védelmi miniszter a héten úgy vélekedett, hogy “valós veszély” fenyegeti a NATO három balti tagállamát, Észtországot, Lettországot és Litvániát.

A NATO február elején úgy döntött, erősíti a biztonsági intézkedéseit a keletei határvidékein.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik