Nagyvilág

Agyonverte a babát a bébiszitter lánya

Még a sokat látott rendőröket és ügyészeket is sokkolta az amerikai Ohióban történt eset.

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy 11 éves amerikai kislány ellen, aki a vád szerint agyonvert egy kéthónapos kisbabát, akire anyja vigyázott – jelentette a helyi sajtó. „Próbáljuk kideríteni, hogy mi vesz rá valakit, hogy ilyet tegyen, de eddig nem találtunk rá választ” – mondta el az esettel kapcsolatban újságíróknak Randy Ice, a Cleveland közelében található Wickliffe város rendőrfőkapitánya.

A két hónapos Zuri Whitehead előző hét pénteken halt meg. A gyerekre a 11 éves lány anyukája vigyázott, hogy a kismamának legyen egy nyugodt estéje. A rendőrség közlése szerint a gyilkossággal vádolt kislány, az anyukája és Zuri a földszinten lévő kanapén feküdt, amikor az anyuka hajnalban elaludt és a kislány felvitte a szobájába a kisbabát.

Nagyjából egy órával később az anyuka arra ébredt, hogy a lány a vérző, feldagadt arcú kisbabával a kezében ébresztgeti, közölve, hogy valami baj van a csecsemővel. Az anyuka azonnal mentőt hívott, de a kisbaba a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. Ice közlése szerint a fejét és testét ért tompa ütések okozták a halálát, de több belső sérülése is volt, egyebek mellett a lépén, veséjén és máján.

 A két hónapos kisbaba agyonverésével vádolt 11 éves kislány a bíróságon
Fotó:WOIO 

A lány hétfőn jelent meg egy helyi fiatalkorúak bíróságán, ahova bilincsbe verve vitték be a „törékenyként” jellemzett, mindössze 22 kilogrammos gyereket, aki a rendőrfőkapitány szerint nem mutatott semmilyen megbánást. „Nem vagyok biztos abban, hogy felfogta a súlyát annak, amit tett” – jelentette ki Ice.

A lány kirendelt ügyvédje nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban a sajtónak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik