Nagyvilág

„Ez munkásszálló és nem szórakoztató centrum”

rabszolgaság (rabszolgaság)
rabszolgaság (rabszolgaság)

Roppant kecsegtető állásajánlat Angliában magyaroknak – heti hat nap, tizenkét óra, 330 ezer forint és a lelked a vállalatot illeti meg.

Angliai munkára keres magyar munkavállalókat egy magyar nevű, román állampolgárságú férfi, aki helyszíni autószereléssel foglalkozik Londontól nem messze – írja a 444.hu. A hirdetésben 800 fontos (330 ezer forint) havi fizetést ígérnek, ami fél év után ezer fontra nő és ingyen szállás is jár. Angolul nem kell tudni, a munkáltató az utazásban és az ügyintézésben is segít.

Az angliai magyarok egyik Facebook-csoportjában közzétett hirdetésre jelentkezett a 444 egyik olvasója, aki nyolc oldalas iratot kapott válaszként. Ebből kiderül, hogy a kecsegtető állásajánlat inkább szól rabszolgaságról, mint korrekt munkaviszonyról.

A 330 ezer forintnyi fizetésért hetente hat napot kell dolgozni reggel nyolctól este nyolcig, szabadságra akkor lehet elmenni, mint a főnök. Ezer fontot letétbe kell helyezni, egy évig csak úgy lehet felmondani, hogy a munkavállaló bukja ezt a pénzt. Aki nem mosolygós arccal megy munkába, aznap nem dolgozhat és tíz fontot levonnak tőle az aznapi szállásért. Ha a kliens panaszkodik a munkára, azért ugyancsak tíz font levonás jár.

Kötelező a főnök házában lakni nyolc más emberrel együtt, ahová tilos az ott lakókon kívül másnak, akár barátnőnek belépni, elektromos eszközt bevinni („ez munkásszálló és nem szórakoztató centrum” – áll a feltételek leírásában). Aki elmulasztja a heti takarítást és a ház takarítását, amikor rá kerül a sor, tíz font levonást kap. A munkaidő alatt mobiltelefont csak munka céljából lehet használni.

Az alaposan részletezett, tanulságos szabálycsomag a 444 írásában megtalálható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik