Nagyvilág

Bűnöző mentette meg az őt letartóztató rendőr életét

rutledge(960x640).jpg (fiatalkorú bűnöző, rendőr, szívroham, )
rutledge(960x640).jpg (fiatalkorú bűnöző, rendőr, szívroham, )

A fiatalkorú bűnözőt kitünteti tettéérta kapitányság, azt azonban nem tudni, hogy büntetését enyhítik-e.

Kitünteti Fort Lauderdale rendőrkapitánysága a 17 éves Jamal Rutledge-t, mert a fiú jelentős szerepet játszott abban, hogy az őt letartóztató rendőrtiszt, Franklin Foulks túlélt egy szívrohamot. A fiatalkorú elítélt mellett még három egyenruhás részesül majd az elismerésben január 21-én – írja a Fox News.

Rutledge-t szeptember 10-én tartóztatta le, és kísérte be a kapitányságra Foulks, mert többszörösen, egyebek mellett betörés elkövetésével sértette meg próbaidejének szabályait. A 49 éves rendőrtiszt az őrsön hirtelen összeesett, és elterült a padlón. A közelében ülő Rutledge azonnal felpattant, ordibálni kezdett, és a biztonsági rácsot rugdosta, hogy felkeltse a Foulks kollégáinak figyelmét. Sikerült: Todd Bunin, Raymond Ketchmark és Robert Norvis, tisztek pillanatok alatt az eszméletlen Foulks mellett voltak. Mentőt hívtak, levágták társukról az inget, szívmasszázst alkalmaztak nála, majd defibrillátorral indították újra Foulks szívét.

A jelenetet elejétől a végéig rögzítették a kapitányság biztonsági kamerái. A Broward kórház orvosai, akik később a szívrohamon átesett rendőrt kezelték, azt nyilatkozták, hogy a tizenéves őrizetes szerepe kulcsfontosságú volt a történetben, mert akár egyetlen perc késlekedés is Foulks életébe kerülhetett volna. A gyors és szakszerű közbelépésnek köszönhetően azonban minden esély megvan rá, hogy Foulks teljesen felépül majd, és hamarosan újra felveheti a szolgálatot. Rutledge folyamatban lévő ügyeiről, illetve büntetéséről, fitala kora miatt a rendőrség nem adott ki információt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik