Nagyvilág

Pánik nincs, de nagy a készültség Párizsban

rendőri készültség Párizsban (párizs, készültség)
rendőri készültség Párizsban (párizs, készültség)

A francia fővárosban tanuló magyar egyetemista elmondta: a támadás után rendőrök, szirénázó konvojok lepték el az utcákat.

A Párizsban tartózkodó Bódi Betti a Hír24-nek elmondta: a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás után néhány órával járt a városrészben, ahol a merénylet történt. Pániknak nem volt nyoma, viszont ellepték az utcákat a rendőrök, szirénázó konvojok haladtak az utcákon. A hírekről csak azután értesült, hogy aggódó üzeneteket kapott, újabb merényletektől tartva metró helyett inkább gyalog mentek haza.

A francia fővárosban egyébként a nagy januári leárazások első napja volt szerdán, ami miatt rengetegen voltak az utcákon. Köztük több iskolás csoport is – a napközbeni kirándulásokat, iskolán kívüli programokat félbeszakították, a gyerekeket később hazaküldték.

Látható nyomai voltak az elkövetők ellen zajló hajszának: utcákat zártak le, a csomópontokban rendőrök irányították a forgalmat. A szirénázó konvojok előtt motoros rendőrök haladtak, akik leterelték a forgalmat az útról. Az akciófilmbe illő utcai jelenetek közepette ügynöknek látszó emberek is megjelentek, sötétített ablakú autókból öltönyös emberek szálltak ki, majd vissza egy épület előtt – mondta a Párizsban tanuló egyetemista.

Fotó: AFP / Joel Saget

Ajánlott videó

Olvasói sztorik