Nagyvilág

Egy ütős istengyalázó karikatúra, ami miatt senki sem halt meg (18+)

Onion-isteni-orgia-cenzurazva(960x640).jpg (karikatúra, cenzúra, )
Onion-isteni-orgia-cenzurazva(960x640).jpg (karikatúra, cenzúra, )

Második virágzását éli az amerikai szatírikus lap, az Onion egyik kétéves cikke a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadás miatt.

A többmilliós nemzetközi olvasótáborral rendelkező nagynevű amerikai vicclap még 2012 szeptemberében rakta fel az oldalára az alább látható rajzot, amit nem nehéz a „vallásgyalázó” és az „istenkáromló” jelzővel illetni. A kép igazi különlegességét az adja, hogy „senkit sem öltek meg miatta”, és pont emiatt lett most, a francia szatírikus lap elleni támadás után hirtelen újra népszerű, és kezdett terjedni a Facebookon, ahol már majdnem kétszázezren osztották meg ismerőseikkel.

 
“Senkit sem öltek meg emiatt a kép miatt”
Fotó:Onion 

„A fent látható kép megjelenése után (…) senkit sem öltek vagy vertek meg és senki sem kapott halálos fenyegetéseket” – írta az Onion. A Mózest, Jézust, Buddhát és a hindu elefántfejű istent, Ganésát egy orgia közben ábrázoló rajz megjelenése után „egy bombafenyegetés sem érkezett az azt megjelentető szervezet ellen és rajzolójának sem kellett az életét féltve hazamennie” – közölte az álhírekben utazó lap.

Az újság hozzátette: „Bár a zsidó, keresztény, hindu és buddhista hívők egy részét a beszámolók szerint sértette a kép, forrásaink megerősítették, hogy azt meglátva csak ingatták a fejüket, forgatták a szemeiket majd folytatták napjukat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik