Nagyvilág

Majdnem meghaltak, mert autóval mentek a vécére

Nem sokon múlt, hogy életük utolsó útja az illemhelyre vezessen.

A walesi házaspár egy új-zélandi kempingben indult el autóval a háromszáz méternyire lévő vécékhez egy szűk úton, ahol elvileg csak gyalog lehetett volna közlekedni, mert járművel túl veszélyes. A házaspár a New Zealand Herald beszámolója szerint azért választotta az autót, mert zuhogott az eső, és nem akartak kora reggel megázni. Végül azonban egy folyóban kötöttek ki.

A Herald cikke szerint a turisták autója útközben túl közel került az út széléhez, ahol megcsúszott, és egy meredélyen lebucskázva hat métert zuhantak az alattuk lévő folyóba. A feleségnek nagy szerencsével sikerült sértetlenül megúsznia az esetet, férjét azonban kórházba kellett szállítani, több könnyű sérülése miatt. Mindkettőjüknek sikerült még azelőtt kimászniuk a folyóba zuhant járműből, hogy a tűzoltók és mentő megérkezett.

A kemping közlése szerint táblákkal szokták jelezni az ott megszálló turistáknak, hogy a vécékhez csak gyalog menjenek és ne autóval, mert az oda vezető út túl szűk és veszélyes, és akadályokat is el szoktak helyezni az út bejáratához. Azonban azokat vandálok rendszeresen leszerelik és ellopják.

Most azt tervezik, hogy a kempinghez közelebb alakítanak ki vécéket, hogy az ott megszálló turisták ne érezzék úgy, hogy autóval kell menniük, ha szólítja őket a természet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik