Nagyvilág

Hülyeséget beszélt Rogán az amerikai internetadóról

A Fidesz frakcióvezetője szerint Obama az internet megadóztatását kezdeményezte, de ebből semmi nem igaz.

Rogán Antal André Goodfriendet, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivőjét vette elő, hogy miért nem tiltakozik az amerikai tervezet ellen, ha a magyar netadóellenes tüntetésen jelen volt. Azt is kérdezte, hogy az ellenzéki pártok fognak-e az USA ellen tüntetni és az Európai Bizottság is elítéli-e a lépést, mert ha nem, azzal „egyértelművé válik, hogy a netadó elleni tiltakozás egy Magyarország elleni burkolt támadás”.

Rogán Antal egy álhírre alapozva rúgott bele mindenkibe, az internet adóztatását nemhogy bevezetik, hanem pont megtiltják – írja az Index. Az 1998-ban elfogadott Internet Tax Freedom Act ideiglenes meghosszabbítását pár hónapja írta alá Obama elnök, ez a hosszabbítás csütörtökön jár le. Az internet megadóztatását viszont a demokraták és a republikánusok egyaránt ellenzik, így a Kongresszus már elfogadott egy tervezetet a törvény véglegesítéséről, ami már csak a Szenátusra vár.

A Fidesz-frakció, vele együtt a Fideszhez kötődő Századvég stratégiai igazgatója, G. Fodor Gábor egy Wall Street Journal-cikket nyelt be, ami egy tanulmányra, illetve Obama egyik ellenfelére hivatkozva írta azt, hogy az amerikai elnök internet-semlegességet támogató álláspontja szükségszerűen az internet adóztatásához vezet. Erre csapott le a magyar jobboldali média kettős mércét emlegetve, noha az írás spekuláción alapul és az amerikai belpolitikai játszma része. Az igazság eközben az, hogy a demokraták a republikánusokkal azon versengenek, hogy melyikük utasítja el jobban az internetadót – írja a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik