Nagyvilág

Nézze meg, ahogy a világ legszegényebb elnöke pénzt ad egy hajléktalannak

josé mujica (josé mujica, )
josé mujica (josé mujica, )

A férfi egy tévés interjú közben kért pénzt José Mujicától. Az uruguayi államfő egy percig sem gondolkodott ad-e.

Noha Uruguay államfőjét, José Mujicát az egész világ csak úgy emlegeti, mint a “világ legszegényebb elnöként”, ő nem tartja magát szegénynek. “Szegény az, akinek semmije sincsen, vagy túl sokat akar. Én nem szegénységben élek, hanem képes vagyok bizonyos dolgokért egyes dolgokról lemondani, és nincsenek nagy igényeim” – pontosított Mujica, aki megválasztása után is zöldség- és virágtermesztésből tartja el magát és családját.

Mujica, akinek életfilozófiáját nagyban befolyásolta az a tizenöt év, amit politikai fogolyként, embertelen körülmények között börtönben töltött, most egy nagylelkű tettével került a figyelem középpontjába. Videóra vették ugyanis, amikor a napokban pénzt adott egy hajléktalannak.

Mint kiderült, az államfő kedd este épp egy tévéstábnak nyilatkozott a fővárosban, Montevideóban, amikor a hajléktalan férfi váratlanul megszólította, és arra kérte, hogy adjon neki némi aprót. Az esetről videófelvétel is készült, melyen jól látszik, hogy Mujica beszédbe elegyedik a férfivel, és azt válaszolja neki: “Nézd testvérem, aprót sajnos nem tudok neked adni, de ne sírj!” Majd ezt követően előhúzott a kabátjából egy 100 pesós bankjegyet és átadta a férfinek – írja a Time.

A férfi a bankjegyet szorongatva azt kiáltotta: “Azt kívánom bárcsak örökre te lennél az elnök!”

Íme, a videó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik