Nagyvilág

Óriás víznyelőben tűnhet el egy orosz bányászváros

Szolikamszk víznelő (víznyelő, )
Szolikamszk víznelő (víznyelő, )

Levegőből készített videón a 40 méteres lyuk, ami egy már használaton kívüli bánya felett nyílt meg, egy település kellős közepén.

A hatalmas víznyelőt még az előző héten fedezték fel a Permi határterületen található bányatelep kellős közepén, és az arról készült felvételek bejárták az orosz közösségi oldalakat, és a nemzetközi sajtót is. Most videó is készült a hatalmas gödörről, amelyben feltehetően több ház is eltűnt.

A már lakatlan telepen a Szolikamszk nevű, már használaton kívüli bánya feletti épület tűnt el. A beszámolók szerint a víznyelő azután jelent meg, hogy a nagyjából két kilométerrel arrébb található Szolikamszk-2 bányába víz tört be. A helyi hatóságok a környéken lakókkal közölték, hogy nincs veszélye annak, hogy a víznyelő nagysága nőni fog.

 

A Szolikamszk-2 bányában a vízbetörés miatt teljesen le kellett állítani a kitermelést, és máig nem indult újra a bányászát. A közeli Szolimkamszk város polgármestere csütörtökön közölte, hogy a bányát üzemeltető Uralkali csak az elkövetkező héten dönt arról, hogy újraindítsák-e a kálium-karbonát kitermelését. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik