Nagyvilág

Nem kívánatos figura Micimackó egy lengyel városban

micimacko(210x140).jpg (micimackó)
micimacko(210x140).jpg (micimackó)

Hermafrodita, és nincs rajta nadrág sem, ami felháborító és elfogadhatatlan Tuszyn vezetői szerint.

Persona non grata lett a csacsi, öreg medveként ismert Medveczky Medve, ismertebb nevén Micimackó. A csekélyértelmű medvebocs kétes nemével, és illetlen öltözetével haragította magára egy lengyel város önkormányzatának képviselőit – írja a The Independent című brit lap.

Egy játszótérnek keresett patrónust, az emblematikus mesehősök között Tuszyn városa. Sokan Micimackót tartották a legalkalmasabb jelöltnek, ám néhány konzervatív képviselő felháborodott az ötlet miatt.

„Az a baj azzal a medvével, hogy nem komplett a ruhatára” – érvelt Ryszard Cichy a vitában: „félig meztelen, ami nagyon helytelen a gyermekek előtt” – tette hozzá.

Az ülést, amelyiken ennél sokkal cifrább mondatok is elhangzottak, titokban rögzítette valaki, majd kiszivárogtatta a hangfelvételt a helyi sajtónak. Egy képviselő, akinek a neve egyelőre ismeretlen azt mondta: „azért nincs nadrágja, mert nincs is neme”.

Hanna Jachimska, képviselőnő erre a szerzőt, A.A. Milne-t kezdte el kritizálni: „de hát ez nagyon zavaró. Az író 60 éves volt, és egy borotvával vágta le a szereplője nemi szerveit, mert neki magának problémái voltak a nemi identitásával” – mondta.

Az ülésen végül nem született döntés arról, hogy melyik mesefigura legyen a játszótér patrónusa, de Micimackó alighanem kiesett a versenyből. Ahogyan valószínűleg Donald kacsa is. Meg sokan mások. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik