Nagyvilág

Dühös tömeg ölt meg egy férfit, majd megették a testét

Iszlamista lázadók gyilkosságai miatti bosszúból lincselték meg brutális módon a buszról lerángatott fiatalembert egy kongói városban.

A lincselés a Kongói Demokratikus Köztársaság északkeleti részén található Beni városában történt, ahol az elmúlt hetekben több mint száz embert öltek meg az ADF-NAUL nevű iszlamista csoport fegyveresei, éjszakai rajtaütésekene – jelentette a Reuters. A dühös helyiek pénteken utakat zártak le, és kövekkel dobálózva és bozótvágókkal hadonászva követeltek nagyobb védelmet az iszlamista lázadókkal szemben a kongói kormánytól, amikor rátaláltak áldozatukra.

Szemtanúk elmondása szerint a fiatalembert egy buszról szedték le, miután a többi utasnak gyanús lett, hogy nem beszéli a helyiek nyelvét, és egy machete van nála. Ez már elég volt ahhoz, hogy a tömeg halálra kövezze, ami után holttestét megégették, majd megsült húsát megették – írta a Reuters.

Az év elején már történt egy hasonló eset a Kongótól északra található Közép-afrikai Köztársaságban, ahol egy keresztények által meglincselt muzulmán férfi holttestéből falatozott egy helyi férfi, aki később „Mad Dog”, azaz „Őrült Kutya” néven vált híressé, miután a BBC helyi tudósítója interjút készített vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik