Nagyvilág

A kormányszóvivő a CNN-en magyarázta az internetadót

Kovács szerint a fenntartható államháztartás és a kis falvak csatlakoztatásának érdekében „bevonják a közös teherviselésbe” a szolgáltatókat.

Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi szóvivője a CNN nemzetközi hírcsatorna gazdasági műsorában beszélt az internet megadóztatásáról. Richard Quest műsorvezető a beszélgetés elején megemlítette, hogy a tiltakozók szerint az adó a szólásszabadságot korlátozza, míg a kormány álláspontja szerint a költségvetés megerősítéséhez szükségesek az adóbevételek.

Quest első kérdésében kitért arra, hogy „nem túl bölcs dolog” a fejlődés legfontosabb eszközének tekintett internet megadóztatása, amellyel Magyarország olyan államok között találja magát, mint Banglades, Törökország és Kongó. Kovács erre azt mondta, hogy az internetadó nem is új adónem, csak a két éve létező telekommunikációs adót terjesztik ki az internetre. Azt is mondta, hogy szerinte a nagyjából húszmilliárd forintnyi teher nem egy kibírhatatlan tétel a szolgáltatók számára.

A fenntartható államháztartás érdekében „bevonják a szolgáltatókat a teherviselésbe”, eközben a fogyasztókat nem terhelik meg – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik