Nagyvilág

Százmilliókat lopott egy nagyáruház leltárosa

A 37 éves nő több mint két éven dézsmálta egy amerikai nagyáruházlánc raktárát.

Átszámítva majdnem 900 millió forint értékben lopott el, majd adott tovább mindenféle árut a Sears áruházlánc New Jersey államban található elosztó központjában dolgozó Kim Watson – közölte a helyi sajtó, a rendőrség bejelentésére hivatkozva. A beszámolók szerint a leltárosként dolgozó nő a drága árucikkekre specializálta magát, és mindent vitt az ágyneműktől kezdve a konyhai gépeken át az elektromos eszközökig. A lopott árut pedig kiterjedt felvásárlói hálózatában értékesítette, több államban is.

Watson egy „hosszú ideje tartó nyomozás” után tartóztatta le Logan város rendőrsége, ami az üzletlánccal együttműködve vizsgálódott a lopásokkal kapcsolatban. A nő ellen több mint 75 ezer dollár értékben elkövetett lopás vádjával indítottak eljárást. A beszámolók szerint a Searst 2,6 millió dolláros kárt érte a lopások miatt, de az ellopott árucikkek értéke bolti áron nagyjából 3,7 millió dollár, azaz majdnem 900 millió forint volt.

 
Majdnem egymilliárd forintot érő árucikket lopott el egy raktár leltárosaként
Fotó:Logan police 

A rendőrség még keresi tettestársait, és azokat, akiknek eladta a lopott árucikkeket. Vásárlóinak ugyanis a hatóságok szerint biztosan tudniuk kellett, hogy lopott árukat vettek tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik