Nagyvilág

Rejtélyes fémtárgy zuhant az égből egy szennyvíztisztítóra

Senki sem tudja, honnan érkezett csempére hasonlító tárgy, ami majdnem megölte az egyik ott dolgozó embert.

„Közel volt. Nagyon közel” – mondta el az amerikai New Jerseyben található szennyvíztisztító egyik munkatársa a rejtélyes fémtárgyról, ami az égből zuhant közéjük, és alig fél méterre egyiküktől csapódott egy korlátnak, majd onnan az egyik tartálynak. Az NBC New York beszámolója szerint az biztosan nem lehetséges, hogy a tárgy ott helyben esett le az egyik épületről, és a munkások egy repülőgépet sem láttak az eset idején a levegőben.

Először még megérinteni sem merték, de végül közelebbről is megvizsgálták a nagyjából 10×10 centiméteres tárgyat, amelyről később kiderült, hogy fémből, kerámiából és egy gumiszerű anyagól állt. Az üzem dolgozói fényképeket készítettek róla és először a neten próbáltak utánajárni annak, hogy mi lehet, és a leghasonlóbb tárgy, amit találták, az űrsiklók hőpajzsa volt.

Űrsiklóról azonban nem zuhanhatott oda, mivel az űrjárműveket három éve kivonták a forgalomból. A NASA szóvivője a CBS New Yorknak hozzátette: az űrsiklók hőpajzsát alkotó csempék mindegyike egyedi sorozatszámmal van ellátva, és az összesről leltárt vezetnek, és az adatok szerint nincsen egy hiányzó darab sem.

Egyelőre az amerikai hatóságok sem tudtak magyarázatot adni arra, hogy a nehéz tárgy honnan zuhanhatott a szennyvíztisztítóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik