Nagyvilág

Most sem engedték ki John Lennon gyilkosát

A 20-tól élethosszig tartó szabadságvesztését töltő Mark David Chapmant nyolcadszor utasították vissza.

A kegyelmi bizottság indoklása szerint ha szabadlábra helyeznék Chapmant, azzal “csökkentenék a bűntény komolyságát és aláásnák a törvény tekintélyét”.

Chapman a kegyelmi bizottság előtt elmondta, hogy még mindig rengeteg levelet kap a börtönben olyanoktól, akiknek nagy fájdalmat okozott azzal, hogy megölte az egykori Beatles-tagot.

“Sajnálom, hogy ilyen fájdalmat okoztam. Sajnálom, hogy ilyen idióta voltam és rossz módját választottam a dicsőségszerzésnek” – fejtette ki a 34 éve börtönben lévő férfi a bizottsági meghallgatáson a szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv szerint. Mint elmondta, már csak az általa megbántott emberek számát tekintve is megérti, ha a bizottság elutasítja kérelmét.

Chapmant 1981-ben “20 évtől élethosszig terjedő” szabadságvesztésre ítélték, miután 1980. december 8-án lelőtte John Lennont, a Beatles egykori meghatározó tagját annak New York-i lakása előtt. A férfi Buffalo északi részén tölti börtönbüntetését, legközelebb két év múlva nyújthat be kérvényt szabadlábra helyezéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik