Nagyvilág

Kihallgatták Sir Cliff Richardot

Egy csaknem harminc éves szexuális bántalmazási ügyben nyomoznak a zenész ellen. Önként jelentkezett kihallgatásra a dél-yorkshire-i rendőrségen – tudósít a BBC.

A rendőrségről szabadon távozhatott. A kihallgatásra azután került sor, hogy az ügyben másfél hete házkutatást tartottak Cliff Richardnál. A zenész tagadja a vádakat, melyek arról szólnak, hogy 1985-ben egy egyházi rendezvényen kiskorú fiút molesztált.

A rendőrség annyit közölt, hogy egy 73 éves férfit hallgattak ki, aki óvadék ellenében van szabadlábon. Cliff Richard szóvivője szerint mindenben együttműködnek a hatóságokkal és jelenleg nincs több mondanivalójuk annál, minthogy hamisak a felhozott vádak.

Közben Angliában belügyi vizsgálatot rendeltek el a BBC és a dél-yorkshire-i rendőrség ellen, mert a brit közmédia előre tudott a Cliff Richardnál tartott házkutatásról és kamerákkal érkezett a helyszínre. A BBC szerint nem a dél-yorkshire-i rendőrségtől értesült az akcióról, de mind a rendőrkapitányság, mind a BBC vezetőinek meg kell jelennie a belügyi bizottság előtt és magyarázatot adni a történtekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik