Nagyvilág

Magyarország nyomoz a hóhér-polgármester ellen

A Die Welt című konzervatív német lap ezzel a címmel közölt írást az érpataki bábuakasztásról pénteken online kiadásában.

A Magyarország nyomoz a hóhér-polgármester ellen című írás szerzője, Boris Kálnoky kiemelte, hogy a hatóságok nyomozás indítottak az érpataki polgármester ellen az antiszemita lózungokkal kísért bábuakasztós akciója miatt, de a hatósági intézkedés “nem csak támogatásra talált”. Kálnoky hangsúlyozta, hogy az eljárást az Orbán-kormány által elfogadott új szabályok tették lehetővé, amelyek célja a vallási és etnikai közösség elleni uszítás megakadályozása.

Úgy tűnik, az ügyészség határozott intézkedését mindenekelőtt a sajtó konzervatív része üdvözölte és tárgyalta nagy terjedelemben, a baloldali ellenzéki Népszabadság viszont “megelégedett egy rövid jelentéssel” – emelte ki a szerző. Hozzátette, hogy “a magyar baloldali ellenzék szereti a kormány nyakába varrni a jobboldali radikális kisiklásokat, arról viszont kevéssé kiemelt helyen számol be, ha a kormány fellép a szélsőségekkel szemben”.
  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik