Nagyvilág

Beteg gyermeken vitatkoznak a biológiai szülők a béranyával

A thaiföldi béranya szerint az ikergyerekek szülei rá se néztek a kisfiúra, az ausztrál apa szerint viszont nem is szóltak nekik a Down-szindrómás babáról.

Egy 21 éves thaiföldi béranya ikergyermekeket szült egy ausztrál párnak, ők azonban az egyik babát, a Down-szindrómás Gammyt Thaiföldön hagyták – tudósít az MTI.

A gyerek apja azóta felbukkant és azt mondta, hogy a szülészeten csak a kislányt említették neki. Hozzátette, hogy sok gondjuk volt a béranyaügynökséggel, ami azóta nem is létezik.

 AFP / Nicolas Asfouri

A béranya, Pattaramon Chambua azt mondta, soha nem találkozott a vér szerinti szülőkkel. A közvetítő ügynökség több millió forintot ígért neki, amiből adósságait akarta kifizetni. A nő tagadta a biológiai apa állításait, azt állítja, hogy az ügynökség és a család már a negyedik hónapban tudott arról, hogy az egyik iker Down-szindrómás. Azt kérték tőle, hogy vetesse el a magzatot, de a thai kultúrában ez súlyos bűnnek számít, ezért úgy döntött, két saját gyermeke mellett gondoskodik róla. Pénze azonban nem volt a gyermek gyógykezelésére, de Ausztráliában gyűjtést szerveztek Gammy szívműtétjére.

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter elismerően szólt a béranya erőfeszítéseiről és azt mondta, hogy a baba megkaphatja az ausztrál állampolgárságot, így ingyenes egészségügyi ellátás járna neki az országban. Egy jótékonysági szervezet szerint viszont Thaiföldön is lehet kezelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik