Nagyvilág

Súlyos vasúti baleset történt Németországban

Péntek este a mannheimi főpályaudvar területén tehervonat hajtott személyvonatba.

A hatóságok szombati tájékoztatása szerint jelentősen nőtt az előző esti németországi vasúti baleset sérültjeinek száma.

A délnyugat németországi városban, Mannheiben a dw.de tudósítása szerint magántehervonat csapódott egy EuroCity utasszállító járatba, több tucatnyi sérültet hagyva mag után. A hatóságok szerint halálos áldozata nem volt a balesetnek.

Még nem tudni, miért történt

Az ERS Railways vasúti társasg egyik járműve csapódott egy EuroCity járatba a Mannheimi központi vasútállomáson pénteken, felborítva az utasszállító vonat két vagonját rajta 110 utassal. Az EuroCity 216 az ausztriai Graz városából volt úton a délnyugat-németországi városba, Saarbrückenbe. A tehervonat a nyugatnémet Duisburg-ból tartott Sopronba, mikor a baleset történt.

A portál a mannheimi tűzoltóság szóvivőjére hivatkozva azt írta, 40-en könnyebben, 5-en komolyan megsérültek a baleset okozta tűzben és 18 embert szállítottak kórházba. Hozzátette, a baleset sokkal rosszabbul is alakulhatott volna, ha a vonatok nem lassan közlekednek, ahogy az állomás felé közeledtek. Egyenlőre még nem tiszta mi okozta a balesetet.

Ellentmondó hírek érkeztek

Az ütközés miatt a személyvonat kilenc kocsijából öt kisiklott, az első kettő felborult – közölte internetes oldalán a Focus című német magazin. A német vasút, a Deutsche Bahn tájékoztatása szerint a szerelvény 250 utast szállított, valamennyiüket sikerült kiszabadítani.

A társaság a rendőrségre hivatkozva azt közölte, hogy a balesetben 35-en sérültek meg, közülük négyen súlyosan, tizennégy embert kellett kórházba szállítani.

A Focus Online ehhez képest arról írt, hogy a szóban forgó két kocsit nem sokkal a baleset előtt kiürítették, mert meghibásodott a légkondicionáló berendezés. Ezzel kapcsolatban egyelőre sem a rendőrség, sem a vasúttársaság nem nyilatkozott – foglalta össze az MTI, mit lehet tudni a balesetről.

A pályaudvart lezárták

Az EuroCity személyvonat Ausztriából – Grazból – a németországi Saarbrückenbe, míg a tehervonat Duisburgból Sopronba tartott. Az egyik vagon veszélyes anyagot szállított, a kocsi azonban sértetlen maradt.

A mannheimi pályaudvart további intézkedésig lezárták. A mannheimi hatóságok szombat délelőtt kezdték meg az előző esti németországi vasúti baleset kivizsgálását. Elsősorban a szerelvényeket, valamint a jelzőberendezéseket vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik