Nagyvilág

Mégis ejthetett a Hamasz izraeli hadifoglyot

Az izraeli hadsereg kedd reggel arról tájékoztatott, hogy egyik sebesült katonája egy vasárnapi támadásban eltűnt. Korábban cáfolták a Hamasz állítását, akik egy izraeli katona elrablásáról számoltak be.

A hadsereg bejelentése szerint egy harci járművet ért páncéltörő rakétás támadás után tűnt el egy katona. A katonai szóvivő elmondta, hogy azonosították a támadásban meghalt hat katona földi maradványait, de a járművön tartózkodó hetedik katona hiányzik.

Értesítették az incidensben érintett hét családot a történtekről, és tovább folytatják az erőfeszítéseket a hetedik katona azonosítása vagy hollétének meghatározása érdekében.

A felrobbantott páncélozott harci járműről eltűnt hetedik katona nevét Izraelben egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A szakértők feltételezése szerint a férfi valószínűleg életét vesztette, nagyon kicsi az esélye, hogy túlélte a támadást. A Mááriv című újság honlapja szerint a család tagjai mégis reménykednek, hogy fiuk életben van.

A Hamasz vasárnap jelentette be, hogy egy Saul Áron nevű katonát raboltak el. A bejelentést a Gázai övezetben és Ciszjordániában is ünneplés fogadta. Izrael ezt akkor cáfolta.

Jeruzsálem a múltban már többször folytatott tárgyalásokat katonák földi maradványainak izraeli börtönökben lévő palesztin foglyokra való kicseréléséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik