Nagyvilág

Megsérült a túlélés szakértője

Két férfit, köztük egy olyan amerikai szerzőt ökleltek fel bikák szerdán, a pamplonai bikafuttatás harmadik napján, aki könyvet írt, hogyan lehet túlélni a bikák előli menekülést.

A 32 éves Bill Hillmannek a combjába, egy 32 éves spanyol férfinak pedig a mellkasába döfte bele a szarvát egy bika. Hillman amúgy tapasztalt részvevője a bikafuttatásoknak, egy évtizede rendszeresen látogatja a világhírű eseménynt. How to Survive the Bulls of Pamplona (Hogyan éljük túl a pamplonai bikákat) című, három szerzőtársával közös könyve nemrég jelent meg.

Három másik ember is kórházba került szerdán, de ők mind esés következtében szenvedtek sérülést. A fesztivál első napján, hétfőn négyen sérültek meg, kedden nem történt sebesülés. Az Ernest Hemingway Fiesta című regényében is megörökített nagy múltú rendezvényen minden évben emberek tucatjai sebesülnek meg a bikák elől futva a navarrai székhely szűk és kanyargós óvárosi utcáin.

A feljegyzések kezdete óta, vagyis egy évszázad alatt 15 ember vesztette életét a fesztiválon. Az utolsó tragédia 2009-ben történt, amikor egy 27 éves madridi férfit öklelt fel egy bika. A reggeli futásban résztvevő bikákat délutánonként leölik a torreádorok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik