Nagyvilág

Kivégezhették a bírót, aki halálra ítélte Husszeint

Raouf Abdul Rahmant előző héten rabolták el, meg nem erősített információk szerint az ISIS nevű szélsőséges csoport három napja végezte ki.

Az iraki kormány egyelőre a kivégzést nem erősítette meg, nem cáfolta viszont azt az információt, hogy a Husszeint kötél általi halálra ítélő bírót elrabolták  – írja a Daily Mail. A bíró kivégzéséről egy jordán képviselő, Khalil Attieh írt a Facebookon. A bíró elfogásáról Husszein korábbi heylettese, Izzat Ibrahim al-Douri is beszámolt a Facebook-oldalán.

Rahman 2006-ban lett a Husszein-per vezető bírója, miután az előző elfogultságra hivatkozva lemondott. A bíró három gyermek apja volt. Rahman 2006-ban ítélte kötél általi halálra Husszeint.

Irak néhány napja légitámadást kért az ISIS miatt az amerikaiaktól, a lázadók ugyanis már az ország olajfinomítóit is megtámadták. Az iszlám felkelők rtöbb várost is ellenőrzésük alá vontak. Obama elnök nem támogatja, hogy a polgárháborúba amerikai csapatok avatkozzanak be, de a hadsereg főparancsnoka, Gen Dempsey szerint Amerika nemzeti érdeke az iszlamista lázadók csoportjainak felszámolása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik