Nagyvilág

Megdöbbentő, mennyi orrszarvút vadásztak le idén

Idén már 277 orrszarvú vált a vadorzók áldozatává Dél-Afrikában. A korábbi évhez képest így egyharmaddal nőtt az ebben az időszakban megölt állatok száma - közölte a Dél-Afrikai Köztársaság környezetvédelmi minisztériuma.

A kihalástól veszélyeztetett állatok felét a Krüger Nemzeti Parkban lőtték ki, ahol az év első három hónapjában 166 vastagbőrűt öltek meg. Dél-Afrika legnagyobb természetvédelmi területén a hatóságok már többször is katonákat vetettek be a vadőrök munkájának megsegítésére, eddig eredménytelenül. A vadorzók gyakran megölik az állatot majd hátrahagyják a testet, hogy csak a tülökkel meneküljenek a határon át Mozambikba.

A minisztérium közlése szerint szerdán intenzív tárgyalásokat követően az ország a vadorzók elleni harcban való szorosabb együttműködésre vonatkozó szándéknyilatkozatot írt alá Mozambikkal.

2013-ban több mint ezer orrszarvút lőttek ki Dél-Afrikában. Az áldozatok növekvő száma elsősorban annak következménye, hogy nagy az igény Ázsiában az orrszarvútülök iránt, amelynek gyógyító hatást tulajdonítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik