Nagyvilág

Igazi mesterlövész: hat tálibot ölt meg egy golyóval

A brit őrvezető 850 méterről talált el egy robbanómellényt viselő felkelőt, öt másik fegyveressel is végezve, egyetlen lövéssel.

A húszéves mesterlövész – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – még decemberben hajtotta végre a nem mindennapi lövést, Afganisztán déli részén, de csak most számolt be róla a Daily Telegraphnak az őrvezető parancsnoka. Richard Slack alezredes elmondása szerint nagyjából 15-20 felkelővel harcoltak, amikor a mesterlövész kiszúrta magának leendő áldozatát, aki egy robbanómellényt viselve emelkedett fel egy géppuskával a kezében a távolban.

A fék mögül felbukkanó tálib harcosra akkor lőtt rá, amikor a fegyveres lövésre emelte a kezében lévő gépfegyvert. „A mesterlövész rálőtt, és a fickó felrobbant. Egy kis szünet volt a rádióadásban, majd a mesterlövész annyit mondott, azt hiszem eltaláltam egy öngyilkos merénylőt” – mondta el Slack alezredes a Telegraph tudósítójának. A robbanás öt másik felkelővel is végzett.

Brit Mesterlövészek, és az L115A3 puska, amit a húszéves őrvezető is használt Afganisztánban
Fotó:Wikipedia

Slack a lapnak elmondta: a húszéves lövész már első bevetésén, a legelső lövésével bizonyította tehetségét. Akkor 1340 méterről talált el egy géppuskás tálibot. A Telegraph információ szerint az őrvezető a brit gyártású L115A3 mesterlövészpuskát használta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik