Nagyvilág

Netes sztár lett a szexi krími főügyész

Furcsa módon a japánoknak köszönhető, hogy a világ felfigyelt az új krími főügyészre.

Natalja Poklonszkaja, a frissen függetlenné – majd gyorsan Oroszország részévé – vált Krím újonnan kinevezett főügyésze egy darab Twitter-bejegyzésnek köszönhetően indult világháló-hódító útjára, méghozzá Japánban. Sikeréhez nem kellett más, csak egy darab fénykép, és egy YouTube-videó első sajtótájékoztatójáról. A japán férfiak persze nem arra figyeltek fel, amit mondott, hiszen sem japán, sem angol felirat sem volt a videó alatt. Az új krími főügyész azzal keltett feltűnést a felkelő nap országában, hogy milyen szép.

A kérdéses tweetet majdnem tízezer japán osztotta meg, a Poklonszkaja sajtótájékoztatójáról készült felvétel pedig már közel jár ahhoz, hogy egymilliószor nézzék meg a YouTube-on – ami egy főügyészi sajtótájékoztató esetében különösen szép számnak mondható. Nem kellett sokat várni, hogy az interjú egy rövid részlete felkerüljön a videomegosztó egyik japán oldalára, azzal a címmel: „az új krími főügyész gyönyörű”.

És már nem volt megállás. Főleg azután, hogy terjedni kezdtek a főügyész egyik közösségi oldaláról leszedett fényképek, amelyeken nem egyenruhában látható a 33. születésnapját nemrég ünneplő Poklonszkaja.

Az új főügyész rajongótábora azóta folyamatosan bővül – természetesen már rajongói oldala is van a Facebookon – és egymás után jelennek meg az őt a japán rajzfilmek stílusában ábrázoló rajzok.

Hiszen szőke hajával és nagy szemeivel pontosan úgy néz ki, mintha egyenesen egy animéből lépett volna elő – ahogy azt a trendre szintén felfigyelő ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség is megemlítette.

Poklonszkaját egyébként azután nevezték ki, hogy négy férfi jelölt is megijedt a feladattól, és nem vállalta a tisztséget, és több mint tízéves ügyészi tapasztalattal rendelkezik. Elvált, egy lánygyermek anyja.

 

Közben szerkesztőségünk férfi tagjai keserűen veszik tudomásul, hogy Magyarországnak Polt Péter jutott…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik