Nagyvilág

Bűnözők lőttek agyon ártatlanokat Pakisztánban

Egy fegyveres bűnbanda tagjai lövöldözni kezdtek szerdán a Pakisztán déli részén fekvő Karacsi városában, és megöltek legkevesebb tizenöt járókelőt, köztük nőket és gyermekeket, több mint negyvenet pedig megsebesítettek - közölték a hatóságok.

A fegyveresek gránátokkal és gépfegyverekkel támadtak a többnyire szegények lakta Liari bádogvárosra – mondta Sah Navaz pakisztáni rendőrtiszt. Hozzátette, hogy egy közismert gengszterekből álló csoport áll a merénylet mögött.
A hatóságok úgy tudják, a bandatagok azért nyitottak tüzet a nyílt utcán, hogy megbosszulják egyik vezetőjük meggyilkolását.

Abdul Halik Sejk, egy másik rendőrtiszt elmondta, hogy a rendőrség és egy félkatonai alakulat nagy erőkkel üldözőbe vette a fegyvereseket, és nyolcat megölt.

Karacsi Pakisztán legnagyobb városa, ahol rengeteg bűnbanda és fegyveres csoport rejtőzik. Liari a település egyik legveszélyesebb környékének számít, ahol gyakoriak a bandaháborúk.

Az International Crisis Group nevű nemzetközi kutatócsoport januári beszámolójában közölte, hogy a Liariban dúló fegyveres összecsapásokban a hadurakként fellépő gengszterek aknavetőket és egyéb nehézfegyvereket is bevetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik