Nagyvilág

Brutális fotók megkínzott melegekről

Sander & Sandor self (fotóstúdió, hollandia, )
Sander & Sandor self (fotóstúdió, hollandia, )

Sokkoló fotósorozatot készített egy holland stúdió, így demonstrálva a jogfosztott oroszországi melegek mellett.

Oroszországban nem jó mostanában melegnek lenni. A hatalom annyira nem tud mit kezdeni a mássággal, hogy egy gumipasszus segítségével (és erőszakos homofóbakciók hallgatólagos támogatásával) igyekszik illegalitásba üldözni meleg polgárait. Tavaly óta törvény tiltja a “nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását”, mellyel kreatívan szankcionálható bármilyen “eltévelyedés”.

Ma Moszkvában például egy erotikus videóról zajló baráti beszélgetés is lehet „nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagálása”. Meg az is, ha valaki felvesz egy rózsaszín pólót.

A jogszabály a melegek elleni erőszakcselekmények és a melegek körében az öngyilkosságok elszaporodásához vezetett. Az ortodox egyház azonban ezzel sem elégedett: visszaállítaná a homoszexualitást öttől nyolc évig terjedő börtönnel sújtó jóval korábbi törvényt. (Valószínűleg elfelejtette már, hogy milyen volt, amikor “a nép opiumát” irtotta tűzzel-vassal a hatalom.)

Ennyi erővel törvénybe iktathatnák a heterók közti maximális korkülönbséget is. Hisz’ nehogy már zsenge huszonévessel paráználkodjon egy “vén”, ötvenes szivar vagy csoroszlya. Ha már csinálják, hát tegyék propagálásmentesen, otthon, az ajtót kulcsra zárva. Sőt betilthatnák a vallási meneteléseket is! A hívek ezentúl ne viselhessenek jelvényeket, jelképeket, se keresztet, se félholdat, se csillagot, és tessék csak a négy fal között ájtatoskodni. Agyrém, persze.

Tiltakoznak is világszerte az orosz szabályozás ellen, a minap épp Nobel-díjasok (teljes névsor az Independent cikkének alján). Hollandiában pedig a Sander & Sandor Fotóstúdió tulajdonosai érezték úgy, hogy egy fotósorozattal kell felhívniuk a figyelmet az orosz viszonyokra. További fotókért IDE kattintoson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik