Nagyvilág

Szabadlábon a maffia 14 éves bérgyilkosa

Edgar jimenez (edgar jimenez, )
Edgar jimenez (edgar jimenez, )

Az amerikai fiatal három évet töltött fiatalkorúak börtönében Mexikóban, ahol négy embert ölt meg.

Az El Ponchis néven az egész világon ismertté vált Edgar Jimenezt három éve tartóztatták le a mexikói hatóságok, amikor az egyik helyi drogkartell bérgyilkosaként dolgozó fiú még 14 éves volt. Az amerikai állampolgárságú fiút akkor fogták el, amikor az Egyesült Államokba akart eljutni. Most, három évvel később végül sikerült eljutnia oda, a mexikói hatóságok ugyanis szabadon engedték, miután letöltötte az egyebek mellett emberölésért rá kiszabott büntetést.

Jimenezt 2011 nyarán a kiszabható legsúlyosabb büntetéssel sújtották Mexikóban: három évet töltött el egy kiskorúak börtönében. A fiút négy ember megölésében találták bűnösnek, akiknek lefejezett holttestét egy hídon lógva találták meg. Vallomása szerint először 11 éves korában ölt, elmondása szerint fenyegetések hatására.

Edgar Jimenez 14 évesen, elfogásakor – a sajtó előtt mondta el, hogy embereket fejezett le
Fotó:AFP

Az amerikai San Diegóban született, de a kilencvenes években egy bírósági döntés után mexikói nagymamájához került fiút a héten szállították vissza az Egyesült Államokba – jelentette a helyi sajtó. Mexikó nem „kiadta” az emberölés miatt elítélt fiút, inkább arról van szó, hogy „élete védelmében” küldték vissza szülőhelyére – írta a Los Angeles Times.

A most már 17 éves fiú ellen a szabadon engedéséről szóló cikkek szerint az amerikai hatóságok nem fognak vádat emelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik