Nagyvilág

A nagy vaginakiállítás

The Great Wall of Vagina kiállítás 2 (vagina, kiállítás, anglia, )
The Great Wall of Vagina kiállítás 2 (vagina, kiállítás, anglia, )

Művészeti projekt a női nemi szerv körül.

Pikáns, perverz, vagy egyszerűen primitív? Ízlés kérdése, ki, milyennek látja Jamie McCartney brit művész, The Great Wall of Vagina (Vaginák Nagy Fala) című projektjét, de az biztos, hogy kellően provokatív ahhoz, hogy ne lehessen elmenni mellett szó nélkül.

A The Grat Wall of Vagina projekt egyik panelje
(forrás: http://www.greatwallofvagina.co.uk)

A nők nemi szerveit évezredek óta a misztikum és a csodálat lengi körül. Mára azonban úgy tűnik, csak a pornóipar és az erotikus művészek foglalkoznak az ábrázolásával, és csupán mint szexuális eszköz tekintenek rá. Kilencméteres fali szobrával Jamie megpróbálja levezetni a mesterségesen gerjesztett szexista feszültséget a vaginákról: szeretné őket önmaguk egyedi szépségében láttatni.

Nemrég írtunk arról, hogy egyre több nő végeztet plasztikai beavatkozást a nemi szervén. Nem lehet nem észrevenni az összefüggést: ahogy a divat világa miatt kezdtek el emberek a látható testtájaik miatt kés alá feküdni, mostanában úgy választják ugyanezt az utat kevésbé látható testtájaik tökéletesítésére.

A formázás első lépése
(forrás: http://www.greatwallofvagina.co.uk)

A kiállításon 400 különböző gipszvagina látható, 9 méter hosszan egymás mellé és alá rendezve. Az önkéntes modellek között vannak hétköznapi nők és ismertek, a világ szinte minden tájáról, koruk 18 és 74 év között szóródik. Látható egyébként lenyomat egy-egy vagina szülés, és plasztikai beavatkozás előtti és utáni állapotáról, valamint egy nemváltoztató műtéten kialakított női nemi szerv lenyomata is. A lényeg, hogy a kiállítás minden vendége számára világossá váljon: valamennyi vagina egyedi és szép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik