Nagyvilág

Ferenc pápa ismét meglepett mindenkit

ferenc-papa(960x640)(3).jpg (ferenc pápa)
ferenc-papa(960x640)(3).jpg (ferenc pápa)

Tegnapi audienciáján homlokon csókolt és magához ölelt egy eltorzult arcú, ritka betegségben szenvedő férfit, akinek csomók borítják az egész testét.

A pápa az audiencia végén állt meg néhány percre, hogy megölelhesse a férfit, aki egy ritka és fájdalmas betegségben szenved, amelynek a kezelése igen bonyolult – írja a Catholic News Agency. A neurofibromatózis egy olyan genetikai betegség, ami bőrön többszörös csomók (ún. neurofibrómák) megjelenésével, egyéb bőrpanaszokkal és tumorok kialakulásával jár, elszenvedőit pedig gyakran kirekesztik kinézetükért. A pápa az audiencián megsimogatta a férfi arcát, megcsókolta majd megáldotta.

Fotó: MTI/MTI/EPA/Claudio Peri

Ferenc pápa nem először tesz ilyet, épp ellenkezőleg, különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy szeretettel fogadja a társadalomból kitaszítottakat, így mutatva példát a híveknek. Volt, hogy egy hajléktalant hívott meg vacsorázni, míg egy másik alkalommal szintén egy láthatóan nagyon beteg ember miatt szállt ki a pápamobilból.

Ferenc pápa nemcsak ebben tér el elődjétől, XVI. Benedektől. Legutóbb még azt is hagyta, hogy egy kisfiú foglalja el székét. Ferenc pápa a Szent Péter téren szónokolt a nagyszülői szerepek fontosságáról, amikor egy kisfiú a Szentatya mögé osont és helyet foglalt a hófehér székben. Miután a pápa észlelte a gyerekcsínyt, odament a fiúhoz, aki egész egyszerűen átölelte őt. A jelenetet több tízezer hívő látta a téren, Ferenc pápa pedig csak mosolygott az egészen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik