Nagyvilág

Brutális videó a kenyai terrortámadásról

A biztonsági kamerák felvették azt a pillanatot, amikor a támadók betörnek a nairobi Westgate bevásárlóközpontba, és lövöldözni kezdenek az emberekre – derül ki az NBC híradásából. A videót csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Az iszlamista támadók legalább 67 embert öltek abban a terrortámadásban amit a biztonsági kamerák felvettek, és több mint 200-an megsebesültek. Az eredeti felvételek legbrutálisabb része az, amikor egy sebesült férfi fekszik a földön a saját vérében, és próbál felállni, de túlságosan súlyosak a sérülései. Egy későbbi időpontban a terrorista visszatér, és közvetlen közelről agyonlövi.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges szomáliai fegyveres szervezet azért támadta meg a bevásárlóközpontot, mert Kenya 2011 óta katonákat állomásoztat a szomszédos országban az Afrikai Unió ENSZ által is támogatott békemissziójának keretében.

Az al-Shabaab azóta többször megfenyegette Kenyát. Egyik közleményükben úgy fogalmaztak, hogy újfent lecsapnak az országra, a városokat temetőkké, a főváros vizeit vérfolyammá változtatja. “A kenyai kormány döntése, hogy katonáit nem vonja ki Szomáliából, azt mutatja, hogy nem vonta le a tanulságot a Westgate elleni támadásból” – mutatott rá az iszlamista szervezet. Uhuru Kenyatta kenyai elnök azonban nem hagyja magát megfélemlíteni, csapataik pedig addig maradnak a szomszédos Szomáliában, amíg helyre nem áll a rend.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik