Nagyvilág

Elfenekelte a kisfiát, súlyos pénzbüntetést kapott

gyermekbántalmazás (gyermekbántalmazás)
gyermekbántalmazás (gyermekbántalmazás)

150 ezer forintnak megfelelő euróra büntették azt az francia apát, aki elfenekelte 9 éves kisfiát. A büntetést súlyosbította, hogy a gyerek a csupasz fenekére kapta az ütést.

Az apát “15 év alatti kiskorú felmenője vagy tekintéllyel rendelkező személy által elkövetett erőszak” miatt ítélték el. A tudósítás szerint a bírónő elsősorban azt kifogásolta, hogy a 9 éves gyermek a csupasz fenekére kapta az ütést. “Ez erőszak! Ráadásul megalázó egy 9 éves gyermeknek, akinek csupasz fenékkel kell elviselnie, hogy megütik” – idézte egy dél-franciaországi napilap a bírónő szavait.

Az apa azzal indokolta tettét, hogy a 9 éves kisfia, Daniel, napok óta nem volt hajlandó hozzászólni és még csak nem is köszönt neki.

A bíróság az 500 eurós bírság mellett, amely büntetést egyébként felfüggesztett, 150 eurós (44 ezer forintos) kártérítést is megítélt a gyermek anyjának, aki elváltan él férjétől. Az apát egyébként a volt felesége jelentette fel a közös gyermekük megütése miatt.

Nem tiltja törvény a fenekelést

A gyermekek elleni testi fenyítés betiltására 2010-ben az egyik jobbközép képviselő készített törvényjavaslatot, de az soha nem került a parlament elé, így Franciaországban semmilyen törvény nem tiltja a gyermekek elfenekelését. Ezen jogi hiátus ellen a gyermekek jogait védő egyesületek rendszeresen szót emelnek, miután 22 európai uniós országban – köztük Magyarországon is – rendelkeznek a törvények a gyermekek elleni családon belüli erőszakról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik