Nagyvilág

Kislányával tilosban mászkáló anyukát gázoltak

A kínai közlekedési kultúra valószínűleg rosszabb, mint amilyen Oroszországban.

Ez csak azért nem közismert, mert kevesebb szélvédőkamerás felvétel kerül fel onnan az internetre, de elég megnézni pár összeállítást, hogy az ember elgondolkozzon azon, hogy talán még az orosz autósok között is nagyobb biztonságban lenne. Az egyik legsúlyosabb problémát a gyalogosok okozzák, akik olyan lazán mennek át többsávos utakon a piros jelzés ellenére, mintha a lámpa csak ajánlás lenne, és ugyannyi joguk lenne az út kellős közepén menni, mint az autósoknak

E felelőtlen szokás veszélyességét saját bőrén tapasztalhatta meg egy kínai nő, aki kislányával ment át egy zebrán a tiltó jelzés ellenére Nancsing városában. Tette mindezt úgy, hogy jól láthatóan egy autó közelített a gyalogátkelő felé, talán azt gondolva, biztosan le fog fékezni. Az anyuka csak akkor állt meg hirtelen, amikor már túl késő volt. Az autó olyan erővel csapódott neki, hogy a nő a levegőbe repült, és több pördülés után ért földet, kislánya pedig több métert csúszott az aszfalton.

A China Navis beszámolója szerint a hétéves kislány súlyos gerincsérülést szenvedett és kórházban ápolják. Az anyának ugyanakkor csak a lába tört el.

Lehet, Kínában – ahol az autók csak az utóbbi két évtizedben kezdtek el terjedni – fel kell nőnie a mostani generációnak, hogy közlekedési kultúrájuk méltó legyen egy több ezer éves múlttal rendelkező civilizációhoz. A reményt az alábbi videóben látható kisgyerek jelenti, aki apját tartja vissza, amikor át akar menni egy zebrán, a piros jelzés ellenére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik