Nagyvilág

Játékfegyver-alkatrészek okoztak halálos robbanást

Raktár robbanás (robbanás, füst, kína, )
Raktár robbanás (robbanás, füst, kína, )

Hét ember halt meg egy hatalmas robbanásban, amikor játékpisztolyokba való rózsapatronokat pakoltak ki egy teherautóról.

„Azt hittük, földrengés történt” – így jellemezte a kínai Katon városában történt robbanás erejét egy közelben dolgozó utcaseprő. A kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint három robbanás is történt a helyszínen, egy raktárépületnél, miközben veszélyes árut pakoltak ki egy teherautóból.

A detonációk miatt a közelben lévő épületek is megrongálódtak, egy szomszédos óvodában pedig 14 alvó kisgyerek sérült meg. A kínai közösségi oldalakon megjelent beszámolók és horrorisztikusképek tanúsága szerint szétszakadt emberi testrészek repültek szerteszét a robbanás után. A lángok eloltásával több mint száz tűzoltó küzdött több órán át. Két órával a robbanás után még mindig sűrű fekete füst szállt fel a raktárépületnél.

A szerdán, helyi idő szerint délben történt robbanás után megjelent hírek még csak négy halottról számoltak be, akik között ott volt a teherautó sofőrje is. Csütörtökre már hétre emelkedett a halottak száma. A robbanásban 36-an sérültek meg, akik közül 15-en már elhagyhatták a kórházat.

A Nanfang csütörtöki cikke szerint a kínai hatóságok megállapították, hogy az első hírekben még csak „veszélyes áruként” emlegetett rakományban játékfegyverekbe való, robbanó patronok voltak. Azt nem közölték, hogy mekkora mennyiségről van szó. A rózsapatronok egy jordániai férfi tulajdonában voltak, akit már le is tartóztattak, két másik, meg nem nevezett emberrel együtt. A lap cikke szerint a patronos játékfegyverek tiltva vannak Kínában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik