Nagyvilág

Csoportos nemi erőszak Indiában: megvannak a tettesek

indiai-eroszak(960x640)(1).jpg (erőszak)
indiai-eroszak(960x640)(1).jpg (erőszak)

A riporternő támadói közül kettőt elfogtak, hármat köröznek.

Mumbaiban erőszakoltak meg csütörtök este egy 22 éves fotóriporternőt egy elhagyott textilgyári üzem területén, férfi társát megverték.

Az újságírók lapjuk megbízásából mentek a helyszínre fotókat készíteni. Az üzemnél a gyanúsítottak felajánlották nekik, hogy segítenek engedélyt szerezni az omladozó épületen belüli fényképezéshez, majd az öt férfi megjegyzéseket tett a nőre és molesztálta. A másik újságíró megpróbálta megvédeni őt, ekkor a férfit is megtámadták és megkötözték. 

A rendőrség azóta húsz embert hallgatott ki, két gyanúsítottat elfogott, hármat pedig köröz. Az első őrizetbe vett egy 19 éves munkanélküli, ő vallott a többiekre.

Az eset azért okozott nagy felháborodást, mert kísértetiesen hasonlít arra a decemberi újdelhi tragédiára, amikor egy 23 éves diáklányt egy mozgó buszon erőszakolt meg és bántalmazott bestiálisan öt férfi, miután a barátját összekötözték. A lány két héttel később belehalt sérüléseibe. A nemi erőszak elkövetőit a rendőrség elfogta, s életfogytig tartó börtönnel sújtották őket.

Az akkori eset miatt országszerte tiltakozó megmozdulások voltak, aminek hatására szigorították a vonatkozó törvényeket és próbáltak javítani a rendőrök hozzáállásán. Beszámolók szerint Indiában a rendőrség nem minden esetben foglalkozik komolyan azokkal a feljelentésekkel, amelyeket nemi erőszak áldozatául esett nők tesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik