Nagyvilág

Felrobbantotta az ajtónyitó az autóját

Felrobbant autó (felrobbant autó, )
Felrobbant autó (felrobbant autó, )

A kisteherautó teljesen megsemmisült, amikor tulajdonosa reggel kinyitotta az ajtókat.

Az amerikai Virgin Beach városában élő légkondiszerelő munkába indult volna reggel hétkor, amikor a háza előtt parkoló kisteherautóját a távirányítóval kinyitotta. Mint az az alábbi fényképen is látható, az ajtók végül is ki lettek nyitva – ha kinyitásnak lehet nevezni, hogy egy hatalmas robbanás az összest kiszakította a helyéről.

Az ajtónyitó megnyomása után felrobbant az autója
Fotó: Virginia Beach Fire Department

A The Virginian-Pilot beszámolója szerint a ajtónyitás okozta robbanás olyan erős volt, hogy az autó darabjai a szomszédos kertekben értek földe, és az utcán mindenütt törmelékek hevertek. A szélvédőt az út túloldalán lévő ház hátsó kertjében találták meg, az autó tulajdonosának garázsajtóját a szerteszét repülő autó darabjai sértették meg, házának ablakai pedig kitörtek.

A férfi ugyanakkor nagyon szerencsésnek mondhatja magát, hiszen nem sérült meg. Egészen más lett volna a helyzet, ha indítás közben történik a robbanás – mondta el a Virginian-Pilotnak a helyi tűzoltóparancsnok. Jack Crandell közlése szerint a robbanást az estére a kisteherautó utasterében hagyott, és minden bizonnyal szivárgó acetilénpalack okozta. A rendkívül gyúlékony, levegővel keveredve fokozottan robbanásveszélyes gázt az elektromos ajtónyitó gyújthatta be – közölte a tűzoltóparancsnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik