Nagyvilág

Életeket mentett egy tízéves

Gryffin-Sanders(1)(960x640).jpg (gryffin sanders, )
Gryffin-Sanders(1)(960x640).jpg (gryffin sanders, )

Biztonságba kormányzott egy száguldó autót, miután dédije szívrohamot kapott a volán mögött.

A 74 éves Darlene Nestor száz kilométer per órás sebességgel halad egy coloradói országúton két dédunokájával az autóban, amikor beszéd közben váratlanul elájult. Az anyósülésen utazó tízéves Gryffin Sanders az ABC News-nak elmondta: többször is megpróbálta felébreszteni dédnagymamáját, de nem járt sikerrel. Ekkor gyorsan megragadta a kormányt, és az autót jobbra kormányozta, le az útról.

“Olyan helyre akartam irányítani az autót, ahol nem leszünk a forgalom útjában – mondta el kisfiú a 9newsnak. Sander elmondása szerint kilátott a műszerfal felett az autóból és látta, hogy merre mennek. A fékpedált viszont nem érte el, mert ájult dédmamája útban volt. Végül az autóval az út menti sáros árokba kerültek, ahol sikerült megállniuk, miután Nestor lába lejött a gázpedálról.

A mentőket egy arra járó házaspár hívta ki. Az enyhe szívrohamot kapott dédnagymamát kórházba szállították, és már lábadozik. A nő az ABC News-nak elmondta: nagyon büszke dédunokájára, aki sok életet mentette meg aznap.

A két gyerek nem sérült meg. Gryffin négyéves öccse, aki a hátsó ülésen utazott, még csak észre sem vett semmit az egész vészhelyzetből, annyira bele volt feledkezve egy videójátékba. És ha már videójátékok. Gryffin szerint azért sikerült megoldania a helyzetet, mert sokat játszott egy kisgyerekeknek készített autóversenyes játékkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik