Nagyvilág

Bejött a fizetős oldal a Die Weltnek

Die Welt (online lap)
Die Welt (online lap)

Sikeresen állt át az előfizetéses üzleti modellre a Die Welt című német napilap online kiadása.

A fizetős rendszer bevezetése óta eltelt hat hónapban több mint 47 ezer felhasználó regisztrált a welt.de hírportálon, ami a nyomtatott kiadás 228 ezres napi átlagos példányszámának bő 20 százaléka. A lap előfizetői közül további 27 ezren regisztráltak a portálon. Az adatok azt mutatják, hogy az olvasók a digitális környezetben egyre inkább hajlandók pénzt kiadni újságért – idézték német lapok csütörtökön az Axel Springer közleményét.

A Die Welt az első német országos napilap, amely fizetős rendszerrel próbálkozik az online kiadásban. Havonta az első 20 cikket továbbra is ingyen olvashatják a welt.de látogatói, a 21. cikktől pedig havi átalánydíjért lehet hozzáférni portál teljes tartalmához. A legolcsóbb előfizetési csomag havi 6,99 euróba kerül, a legdrágább ára pedig 14,99 euró. A nyomtatott kiadás előfizetőinek nem számolnak fel külön díjat, de nekik is regisztrálniuk kell, hogy mindenhez hozzáférjenek.

Az első félév tapasztalatai alapján a fizetős rendszer nem csökkentette a látogatottságot, a hírportált naponta átlagosan 1,42 millió olvasó keresi fel. A reklámbevétel így tovább növekszik, miközben a csaknem 50 ezer fizető olvasó komoly további bevételt jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik