Nagyvilág

Obama a homoszexuálisok diszkriminálása ellen

Barack-Obama(1)(960x640).jpg (barack obama, )
Barack-Obama(1)(960x640).jpg (barack obama, )

Az amerikai elnök bírálta a melegellenes törvényeket elfogadó országokat.

Barack Obama kedd este bírálta azokat az államokat, amelyek törvényei diszkriminálják a homoszexuálisokat. “Nem tudom tolerálni azokat az országokat, amelyekben a melegeket, leszbikusokat és transzneműeket hátrányos megkülönböztetés éri, amelyekben megfélemlíteni próbálják őket” – válaszolta egy kérdésre Jay Leno késő esti talkshow-jában az elnök.

A műsorvezető kérdése a Putyin orosz elnök által az előző héten aláírt törvényre vonatkozott, de Obama rögtön hozzátette, hogy Oroszország nem egyedi eset, más, főleg afrikai országban is üldözik a melegeket, leszbikusokat. Ugandában most is illegális a homoszexualitás, és egy törvénytervezet azt bizonyos “súlyos” esetekben akár halálbüntetéssel is sújtaná.

“Függetlenül attól, hogy nemi, faji vagy vallási alapon, esetleg szexuális irányultsága alapján ér valakit diszkrimináció, az minden esetben megsérti azt az erkölcsi alapot, amelyet minden országnak tiszteletben kellene tartania” – fejtette ki véleményét az amerikai elnök.

Oroszországban a minap fogadták el a homoszexuális “propagandát” tiltó törvényt, amely bírálói szerint gyakorlatilag megfosztja a gyülekezés jogától a melegeket, leszbikusokat, és lehetővé teszi, hogy bárkit bíróság elé állítsanak, ha nyilvánosan támogatásáról biztosítja a homoszexuális embereket. Emellett azt is megtiltották az azonos nemű pároknak, hogy orosz gyerekeket fogadjanak örökbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik