Nagyvilág

Meghalt a legismertebb szexdoki

szexuális probléma (szexuális egészség, )
szexuális probléma (szexuális egészség, )

Virginia Johnson – a híres Masters–Johnson páros tagja – 88 éves korában hunyt el St. Louisban, egy otthonban.

Virginia Johnson és a 2001-ben elhunyt William Masters az 1950-es években ismerte meg egymást, amikor Johnson Masters irányítása alatt kezdett dolgozni a Washington Egyetemen St. Louisban. Az orvosi diplomával rendelkező William Masters 1954-ben kezdte meg kutatásait a szexről. Johnson és Masters bestseller könyve, a Human Sexual Response 1966-ban jelent meg, évekig tartó laboratóriumi teszteket és párok szexuális viselkedésének vizsgálatát követően. Második nagy sikerük az 1970-ben publikált Human Sexual Inadequacy című kötet volt.

E két könyv örökre megváltoztatta a szex tanulmányozását, és elősegítette a szexuális rendellenességek kezelésének fejlődését – fogalmazott Virginia Johnson fia. „Nagyon büszke volt az életművére” – mondta anyjáról Scott Johnson.
Johnson 1971-ben hozzáment William Mastershez. A házaspár megalapította a Masters és Johnson Intézetet St. Louisban, hogy ott folytassák kutatásaikat. 1993-ban elváltak, de gyakran szerepeltek együtt és számoltak be eredményeikről. Virginia Johnsonról kollégája, Robert Kolodny azt mondta, hogy a 20. század egyik legfontosabb női kutatója volt, aki egyedülálló munkát végzett kutatási területén.

Mielőtt Masters és Johnson megjelentette könyvét, a szexuális problémák leküzdésére szolgáló terápiák csak 15-20 százalékban voltak sikeresek – emlékeztetett Kolodny. A páros módszere segített, hogy az emberek leküzdjék szorongásaikat, és a szexet a kommunikáció formájaként kezeljék. Mindezek révén a kezelések már kétheti terápia után 85 százalékkal váltak sikeresebbé. A Masters–Johnson-féle gyakorlat sokak életét megváltoztatta – mondta Robert Kolodny, aki 14 könyvet jegyzett a két kutatóval közösen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik