Nagyvilág

Halálvonat: gyanúsított a mozdonyvezető

spanyolországi vonatbaleset (spanyolországi vonatbaleset)
spanyolországi vonatbaleset (spanyolországi vonatbaleset)

A kórházban rendőri őrizet alatt tartják.

A nyomozók dolgoznak a mozdony feketedobozainak kiértékelésén is -– mondta el María Pardo Ríos bírósági szóvivő. A spanyol rendőrség pénteki bejelentése szerint nem nyolcvan, hanem 78 halálos áldozata volt a vonatszerencsétlenségnek. Péntek reggel 83 sérültet még mindig kórházban ápoltak, közülük 32-nek súlyos az állapota.

Csütörtök este 8 órakor hivatalosan is őrizetbe helyezték az 52 éves Francisco José Garzón Amo mozdonyvezetőt, akit “a balesettel összefüggő bűncselekménnyel” gyanúsíthatnak -– mondta el Galicia tartomány rendőrségének vezetője, Jaime Iglesias.

A rendőri felügyelet alatt álló férfit könnyű sérülésekkel kórházban ápolják, és kihallgatása bármelyik pillanatban esedékes lehet. Állapota még nem tette lehetővé, hogy meghallgassák – derül ki a hatóságok közléséből.

A Madridból érkező vonat szerda este siklott ki egy éles kanyarban, mindössze négy kilométerre a Santiago de Compostela-i pályaudvartól. A mozdonyvezető a rádióbeszélgetések tanúsága szerint óránkénti 190 kilométerrel haladt, holott az adott szakaszon óránkénti 80 kilométer volt a megengedett sebesség. A balesetet a fékezés ellenére már nem tudta elkerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik