Nagyvilág

Egy egész osztály megbukott az érettségin

erettsegi(210x140)(4).jpg (érettségi, vizsga)
erettsegi(210x140)(4).jpg (érettségi, vizsga)

Egy drezdai magán-szakközépiskola végzős osztályából senkinek nem sikerült a német érettségije.

Az iskola szóvivője cáfolta a Focus magazin online kiadásának beszámolóját, miszerint a teljes évfolyam elhasalt volna a vizsgán. Mint mondta, “akadtak problémák”, de csak egy nyolctagú osztály bukott meg.

A lap szerint a megbukott tanulók az iskola vezetőségét okolják. Szerintük némettanáruknak nem volt engedélye és nem megfelelően készítette fel őket a tudáspróbára, ráadásul az oktatók hiányzása miatt heteken át kimaradt a tanítás.

Az iskola visszautasította a vádakat, szerintük rendesen lezajlott a tanév és elsősorban a diákok személyes problémái állnak az eset hátterében. A szászországi oktatási intézet drezdai kirendeltségének információi szerint a diákok újabb lehetőséget kapnak az érettségi letételére.

Nem egyedi eset

Néhány héttel korábban egy bajor szakközépiskolában is problémák támadtak az érettségi körül. A schweinfurti magánintézmény időközben beszüntette működését, mert 27-ből 25 érettségizője megbukott.

A bajor hatóságokat egy coburgi iskolavezető ügye is foglalkoztatja, aki jobb jegyeket adott az érettségizőknek, mint ahogy azt a javítási minta előírta volna. Mind a 93 érettségiző németdolgozatát egy ponttal többre értékelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik