Nagyvilág

Angolna harapta le a búvár fél arcát (18+)

25 méter mélyen történt a tragédia.

Jimmy Griffin tapasztalt búvár, ám a legutóbbi merülése során egy körülbelül 2 méteres tengeri angolnával akadt össze. A 48 éves ír férfi éppen a barátaival búvárkodott Connemaránál, amikor a tengeri szörny rátámadt, és elkezdte csócsálni az arcát, kitépve belőle egy jókora darabot.

„Már a merülés végén jártunk, amikor hirtelen egy ütést éreztem az arcomon, az angolna pedig elkezdett tekeregni körülöttem, majd elkapott a fogaival, és elkezdte rázni a fejemet. Ki kellett vennem a számból a légzőautomata csutorát, így a levegőt visszatartva küzdöttem az állattal. Egyszercsak hihetetlen fájdalmat éreztem, és ledermedtem. Tudtam, hogy megharapott; láttam elúszni” – emlékezett vissza a családi pékségben dolgozó férfi, aki több mint 20 éve búvárkodik.

Forrás:The Sun

Eleinte nem érezte, hogy mennyire komoly a ragadozó harapása; azt hitte, hogy csak egy kicsit felsértette a száját. Sőt a merülőtársa sem látta az angolna támadását, azt hitte, Griffinnek csupán a légzőkészülékével akadt problémája.

Mivel 25 méter mélységből csak fokozatosan jöhettek felfelé, beiktatva kisebb szüneteket, csupán 4-5 méter mélyen realizálták, hogy az angolna milyen komoly sérüléseket okozott a búvárnak, aki már javában vérzett.

Griffint azonnal kórházba vitték, 20 öltéssel varrták össze az arcát. Az angolnatámadás óta pedig plasztikai műtéteken is átesett. A férfi hálás a sorsnak, hogy életben maradt, azt sem bánta, hogy a sérült arcát a nyakából kivett bőrdarabbal pótolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik