Nagyvilág

Vilmos gyermeke lesz a harmadik

Vilmos herceg születendő gyermeke a harmadik lesz a trónörökösök sorában, nagyapja és apja után kerülhet az ő fejére a korona.

Katalin és Vilmos gyermekéből mindenképp uralkodó lesz, nemétől függetlenül. Nagyanyja, II. Erzsébet nőként csak azért léphetett a trónra, mert nem volt fiútestvére. Nemrégiben vetettek véget az örökösödési egyenlőtlenségnek, és változtatták meg a trónutódlást – írja az euronews.

Vilmos és Katalin gyermeke most apja mögé kerül be az öröklési láncba, őt majdani testvérei követhetik. Vilmos öccse, Harry egyelőre csak egy hellyel, de hátrébb tolódott. Harry után következik nagybátyja, Károly herceg középső öccse, András, majd az ő gyermekei, Beatrix és Eugénia.


Fotó: EPA / Brian Stewart

Ahhoz, hogy a gyermek hivatalosan is a trónöröklési lánc tagjává váljon, még egy feltételnek meg kell felelni: az anglikán egyházhoz kell tartoznia, hiszen uralkodóként az egyház feje is lesz majd.

Azt persze senki nem tudja, mikor léphet trónra a legújabb trónörökös, Vilmos és Katalin gyermeke. Nagyapja hatvanegy éve vár erre. És egyre többen mondják, hogy a most nyolcvanhét éves II. Erzsébetet nem is fia, hanem majd unokája, Vilmos követi a trónon. Ha ez így lesz, Vilmos 2013-ban született gyermeke lép majd a trónöröklési láncban az első helyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik