Nagyvilág

Reding: Ki az a Bajnai Gordon?

Viviane Reding (Viviane Reding)
Viviane Reding (Viviane Reding)

Megdőlni látszik a nagy Bilderberg-sejtés.

A kérdésben szereplő urat nem ismerem – jelentette ki Viviane Reding szerdán arra a magyar újságírói kérdésre, hogy találkozott-e Bajnai Gordonnal, illetve magyarországi civilszervezetekkel, és beszélt-e velük a jövő évi magyarországi választásokról.

Fotó: AFP/Georges Gobet

A kérdéses Bilderberg-találkozóról az EU igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke mindössze annyit mondott a Magyar Televízió brüsszeli tudósítójának, hogy ott volt június elején a Hertforshire-ben tartott konferencián, de az ott elhangzottakról a találkozó szabályai miatt nem beszélhet. Reding ismét elmondta: a médiában keringő állításoknak semmi közük a valósághoz, és ezt már a múlt héten az Európai Parlamentben is kijelentette.

“A médiában keringő állításoknak a világon semmi közük a valósághoz. Ez tiszta Kaffka” – fakadt ki sajtótájékoztatóján a bizottság alapjogokért, igazságügyi kérdésekért és állampolgárságért felelős alelnöke. “A civilszervezetekkel sosem találkoztam, az említett urat pedig nem ismerem” – fogalmazott Viviane Reding.


Fotó: Berecz Valter

Múlt héten a Magyar Nemzet egy név nélkül nyilatkozó olasz uniós forrás meg nem erősített információira hivatkozva arról írt, hogy Viviane Reding a zártkörű Bilderberg-találkozón úgy nyilatkozott, mindent megtesz majd, hogy gyengítse a jövő évi magyarországi választások eredményének legitimitását.

A lap szerint kijelentette: arra fognak hivatkozni, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat, s azt is mondta, hogy ebben segítséget fog kapni főleg az Egyesült Államokból finanszírozott civilszervezetektől, akikkel már előzetes egyeztetéseket is tartott a témában. Bajnai Gordon pedig azt ígérte a Magyar Nemzet értesülése szerint, hogy azzal fog hozzájárulni mindehhez, hogy alátámasztja és tudatosítja a társadalmat eluraló félelmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik